четверг, 18 августа 2011 г.

Roasted garlic pasta with quail egg

I decided to cook supper. Delicious and quickly. And, of course, from usual ingredients. What can be easier and tastier than macaroni whose package is in each house? May be potatoes. But they require to be peeled. Macaroni is quite another matter: put it into boiling water, wait for sometime - and, voila: you can eat. However who wants to taste macaroni without anything? My family doesn't. It isn't surprising: pasta is much tastier with sauce.
Do you still remember that I wanted to cook supper during 5 minutes? I couldn't. According to the recipe which I found in Donna Hay's journal I need to roast a head of garlic in the foil. By the way it takes 30 minutes! Sometimes I permit myself to deviate from original, but not today. I don't know why. May be I would like to know particular features of roasted vegetable? Of course, it may seem funny, but the head of garlic was in the oven as long as it was required. And it wasn't in vain. I wonder if it would be so tasty to us if I made my conservative and super-fast manipulations with garlic?

Roasted garlic pasta with quail egg

Ingredients:

1 head garlic
8 quail eggs
250 g spaghetti
½ cup pouring cream
25 g finely grated parmesan
basil
salt and pepper

Directions:

1. Preheat the oven to 180°C.
2. Wrap the garlic in aluminium  foil and roast for 30 minutes or until soft and tender. Squeeze garlic from skins and mash with a fork. Set aside, cover and keep warm.
3. Cook the quail eggs in a saucepan of boiling water for 1 minute. Drain and set aside to cool slightly before peeling.
4. Cook the pasta in a saucepan of salted boiling water for 3-4 minutes or until al dente. Drain well and return to the pan. 
5. Add mashed garlic, the cream, parmesan, roasted garlic, salt and pepper and toss to coat. Divide between serving plates, halve quail eggs, cut basil and place on top to serve.

Enjoy!


Russian:

Задумала я приготовить ужин. Такой, чтобы вкусно и по-быстрому. И из доступных продуктов, разумеется. А что может быть проще и вкуснее макарон, пачка которых найдется в каждом доме? Разве что только картошка. Правда, её чистить надо. Вот макароны - это другое дело: в кипящую воду положил, подождал немного - и всё: можно есть. Можно-то можно, да кто же их будет кушать без всего? Мои точно носы заворотят. И неудивительно: с соусом паста куда вкуснее.
Вы ещё помните, что я хотела сварганить ужин за 5 минут? Не получилось. По рецепту, найденному в журнале Donna Hay, нужно было запечь чеснок в фольге. А это, между прочим, целых полчаса занимает! Иногда я позволяю себе роскошь в виде отступления от оригинала, но не в этот раз. Почему - не знаю. Может, мне просто стало любопытно, что же такого особенного в запеченном овоще? Смешно, конечно, но головка чеснока одиноко "сидела" в духовке ровно столько, сколько положено. И не зря. Не знаю, было бы нам так вкусно, если бы я проделала с ней свои, скромные и супербыстрые, манипуляции?

Чесночная паста с перепелиными яйцами

Понадобится:

1 головка чеснока
8 перепелиных яиц
250 г спагетти
½ чашки сливок
25 г тертого пармезана
базилик
соль и перец

Приготовление:

1. Разогреть духовку до 180°C.
2. Завернуть чеснок в алюминиевую фольгу и запекать 30 минут. Чеснок очистить и размять вилкой.
3. Сварить перепелиные яйца, обсушить, остудить и очистить от скорлупы.
4. Приготовить спагетти согласно инструкции на упаковке. Готовые спагетти положить в кастрюлю.
5. Добавить чеснок, сливки, пармезан, соль и перец, аккуратно перемешать. Разложить пасту по тарелкам, украсить половинками яиц и порезанным базиликом.

Приятного аппетита!

Комментариев нет:

Отправить комментарий