суббота, 6 августа 2011 г.

Vanishing Oatmeal Raisin Cookies

The name of these cookies points to their nature. It you leave them alone for two minutes somebody very bright, going by the kitchen at this moment, will take two pieces with him - it's impossible not to be tempted by their aroma at first and then their look. On the one hand, this thing is convenient to me. It means that cookies are tasty, my family appreciated them as their true value so there is a merited cause to reiterate the process. But! But just imagine such a picture: at first you knead dough with special feeling, model tiny balls, put them on the sheet so that every ball feels comfortable, then watch balls turning into cookies, see to it that nothing will burn slightly, to the accompaniment of incredible aroma take the sheet from the oven, enjoy equal ruddy circles and satisfied with the result go for a camera. But when you come back you find out that the sheet is almost empty. And only appetizing crunch is heard from the room next door. Of course you smile, scold a rowdy and ... knead dough again. At this moment cookies continue to vanish. By the way with your help! :)

Vanishing Oatmeal Raisin Cookies

We need:

½ pound (2 sticks) margarine or butter, softened
1 cup firmly packed brown sugar
½ granulated sugar
2 eggs
1 teaspoon vanilla
1 ½ cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon cinnamon
½ teaspoon salt (optional)
3 cups rolled oats (quick or old fashioned, uncooked)
1 cup raisins
walnut (optional)

Process:

1. Heat the oven to 350°F.
2. Beat together margarine and sugars until creamy. Add eggs and vanilla; beat well. Add combined flour, baking soda, cinnamon and salt; mix well. Stir in oats and raisins; mix well.
3. Drop by rounded tablespoonfuls onto cookie sheet. Bake 10 to 12 minutes or until golden brown. Cool 1 minute on cookie sheet. Remove to wire rack.


It's a good tradition to eat cookies with milk!


Breakfast, snack or lunch - choose the one you want!


Russian:

Название этого печенья говорит само за себя. Если вы оставите его ещё горячим на пару минут без присмотра, то знайте: кто-то очень шустрый, пробегая в это время мимо кухни как будто случайно, обязательно прихватит пару штучек с собой − невозможно не соблазниться сначала ароматом, а потом и видом свежей выпечки. Меня такой расклад, с одной стороны, очень даже радует: это значит, что печенье вкусное, домашние оценили его по достоинству, а значит, есть достойный повод повторить процесс. Но! Но представьте себе такую картинку: сначала ты с душой замешиваешь тесто, лепишь крохотные шарики, укладываешь их на противень так, чтобы каждому было комфортно, потом, как завороженная, наблюдаешь за чудесным превращением шариков в печенье, следишь, чтобы оно не подгорело, под невероятные ароматы достаешь противень из духовки, любуешься ровными, румяными кружками и, довольная результатом, идешь за фотоаппаратом. Возвращаешься, а противень почти пуст, и только аппетитное похрустывание доносится из соседней комнаты. Ты, конечно, улыбаешься, по-доброму журишь хулигана и …замешиваешь вторую порцию. А в это время печенья продолжают исчезать. И, кстати, не без твоей помощи!

Исчезающее овсяное печенье

Понадобится:

225 г маргарина или масла (размягченного)
1 стакан тростникового сахара
½ стакана обычного сахара
2 яйца
1 ч. л. ванильного сахара
210 г муки
1 ч.л. соды
1 ч.л. корицы
½ ч.л. соли
300 г овсяных хлопьев
1 стакан изюма
грецкие орехи (опционально)

Приготовление:

1. Нагреть духовку до 180 ° С.
2. Взбить вместе маргарин с сахаром. Добавить яйца и ваниль, дальше взбить. Добавить смешанные заранее муку, соду, корицу и соль; перемешать хорошо. Затем добавить овес и изюм и еще раз взбить.
3. Выкладывать столовой ложкой или руками шарики на противень на расстоянии около 4-5 см, немного приплюснуть сверху. Печь от 10 до 12 минут или до золотистого цвета.

Традиционно - с молоком!
Завтрак, перекус или полдник - выбирать вам!

Комментариев нет:

Отправить комментарий