суббота, 27 августа 2011 г.

Apples «Raffaello»

Today I'd like to show you the apple: not fresh, not baked, but boiled. Are you interested? Welcome!

I found the idea in the magazine "Recipes Collection" and corrected it according to my taste. You also can think out your own filling choosing what you like most of all. Original recipe offers to use filbert, honey, condensed milk, chocolate and coconut flakes. I decided to add only honey and coconut and used walnuts instead of filbert. The apples boiled for 15 minutes in magazine's recipe. Of course, you can regulate cooking time by your own: the apples are different. The dessert was delicious. I think it's a good alternative to baked fruits. I recommend it to you!

Apples «Raffaello»

Ingredients:

4 apples
30 g walnuts
2 tbsp honey
1 tbsp sour cream
100 g coconut flakes

Mint for decoration

Directions:

  1. Wash the apples, cut the cores and remove seeds. Steam the apples for 15 minutes.
  2. Chop walnuts, mix with honey. Fill each apple with nuts and honey.
  3. Smear each apple with sour cream and roll it in coconut flakes. Cool in the fridge for 30 minutes. Serve with mint.  
 Enjoy!

Russian:

У меня яблоко: не сырое, не печеное, а вареное. Интересно? Тогда добро пожаловать.

Идея была подсмотрена в журнале "Коллекция рецептов" и скорректирована под мой вкус. Вы также можете фантазировать на тему начинки, выбирая то, что по душе вам. В оригинале в рецепте были фундук, мед, сгущенное молоко, шоколад и кокосовая стружка. Я же решила ограничиться медом и кокосом, а фундук заменила на любимые грецкие. В журнале предлагается варить яблоки 15 минут, но время варки, разумеется, вы можете регулировать сами: размеры яблок у всех разные. Десерт получился вкусным - хорошая альтернатива печеным фруктам. Рекомендую!

Яблоки «Raffaello»

Понадобится:

4 яблока
30 г грецких орехов
2 ст.л. меда
1 ст.л. сметаны
100 г кокосовой стружки

Мята для украшения

Приготовление:

1. Яблоки помыть, вырезать сердцевину, удалить косточки. Варить яблоки на пару в течение 15 минут.
2. Орехи порубить, смешать с мёдом. Наполнить отверстия в каждом яблоке медово-ореховой смесью.
3. Каждое яблоко помазать сметаной и обвалять в кокосовой стружке. Охладить в холодильнике 30 минут. Подавать, украсив мятой.

Приятного аппетита! 

7 комментариев: