вторник, 16 августа 2011 г.

Vareniki with cottage cheese

These vareniki are special. We cooked them by the whole company. Somebody kneaded dough, somebody cut circles, the others made the filling and then we all together shaped "grebeshki". At that we managed to make a competition on the neatest, the funniest and the most unusual "plait". I've never thought that such team-work can be so exciting. It was no less pleasant to eat home-made vareniki: cooked under the steam, generously poured by fresh sour cream, they vanished from the plate one by one. It was so delicious that we decided to make the process again but with another fillings!

Vareniki with cottage cheese 

We need:

For dough:

600 g all-purpose flour
1 egg
2/3 glass of water
1/2-1 teaspoon salt

For filling:

200 g cottage cheese
2 tablespoons sour cream
salt, sugar - on your taste

Process:

1. Put the flour on the board, make a hollow, beat the egg, pour warm water, salt and knead dough. Cover it  with the napkin or lid and leave for 30-40 minutes. Roll out dough and cut circles.
2. For the filling pour cottage cheese through a sieve, add sour cream, salt, sugar and mix.
3. Put the filling on the one half of circle, cover with the latter half and model the borders.
4. Steam vareniki until cooked. Garnish with sour cream, yogurt, honey or jam.

Enjoy!


 Russian:

Это особенные вареники. Мы готовили их целой компанией. Одни месили тесто, другие вырезали кружки, третьи делали начинку, а потом все дружно лепили "гребешки". Причем даже успели устроить конкурс на самую аккуратную, самую забавную и самую необычную косичку. Никогда не думала, что такое совместное кулинарное творчество может принести столько положительных эмоций. Не менее приятно было кушать самодельные вареники: приготовленные на пару, щедро политые свежей сметаной, они один за другим исчезали с тарелки. Было до того вкусно, что сразу же поступило предложение повторить процесс, но с другими начинками!


Вареники с творогом

Понадобится: 

для теста:

3 стакана муки
 1 яйцо
2/3 стакана воды
1/2-1 ч. л. соли

для начинки:

творог жирный 200 г
сметана 2 ст.л.
соль, сахар - по вкусу

Приготовление:

1. Просеянную муку высыпать горкой на большую разделочную доску, сделать в середине углубление, вбить яйцо, влить теплую воду, посолить и замесить крутое тесто. Затем накрыть его салфеткой или крышкой и дать постоять 30-40 мин. Тесто раскатать в тонкий пласт. Специальной выемкой, тонким стаканом или рюмкой вырезать кружочки.
2. Для начинки творог перетереть через сито, добавить сметану, соль, сахар, перемешать.
3. Выкладывать начинку на одну половинку кружочка, накрыть другой половинкой и залепить края.
4. Варить вареники на пару до готовности. Подавать со сметаной, йогуртом, мёдом, вареньем или с чем хотите.

Приятного аппетита!
 

4 комментария:

  1. Я как только увидела фото (сама знаешь где), первая мысль - точно русский рецепт! Потом смотрю, кто прислал - ты!!! :)

    ОтветитьУдалить
  2. Научи заплетать косичку на варениках, а? :)

    ОтветитьУдалить
  3. Ура: приняли! :)) Ты каждый день просматриваешь странички сайта?
    Нин, вот тут есть пример косички http://www.bankreceptov.ru/flesh/flesh-0256.shtml

    ОтветитьУдалить
  4. Oh, thank you for this recipe!! I lived in Russia for two years, but now that I am back in the U.S., I miss Russian food. I have finally found a good recipe for tvorog, and have made some sirniki, but this is the first good vareniki recipe I have read! I can't wait to try it!

    ОтветитьУдалить