воскресенье, 21 августа 2011 г.

Lemon cupcakes with cream cheese frosting

There is baking that I love not only for stunning taste but also for aroma. For example, with citrus plants. More than that I'm ready to bake with lemons, limes and oranges only for their aroma - it's so pleasantly-astringent, dizzy and agreeable. It's great pleasure to wake up to the accompaniment of such aroma. Our weekend morning consisted of a cup of coffee and delicate lemon cupcakes!

Lemon cupcakes with cream cheese frosting

Ingredients:

for cakes:

100 g melted butter
130 g sugar
3 eggs
200 g all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
juice and zest of one lemon

for frosting:

100 g cream cheese
2 tablespoons icing sugar
1 teaspoon lemon zest

Lemon zest, sprinkles and mint for decoration

Process:

1. Preheat the oven to 180C.
2. Place the butter and sugar in an electric mixer and mix until light and creamy. Add eggs one at a time, mixing well between each addition. Add lemon juice and zest.
3. In a large bowl sift together the flour and baking powder. Add dry ingredients to wet mixture. Mix until batter is smooth.
4. Fill the cupcake liners to 2/3 full and bake for 15-20 minutes.
5. For frosting whip cream cheese, icing sugar and lemon zest.
6. Cool cupcakes before frosting. Spread frosting over top of cupcakes. Garnish cupcakes with lemon zest, sprinkles and mint.

Enjoy!




Russian:

Есть выпечка, которую можно любить не только за потрясающий вкус, но и за аромат. Например, с цитрусовыми. Даже больше скажу: я готова печь с лимонами, лаймами и апельсинами ради одного только запаха, такого приятно-терпкого, пьянящего и по-домашнему уютного. Пробудиться под такие ароматы - одно удовольствие. Чашечка свежесваренного бодрящего кофе с нежными лимонными капкейками - таким было наше утро выходного дня!

Лимонные капкейки 

Понадобится:

для теста:

100 г размягченного сливочного масла
130 г сахара
3 яйца
200 г пшеничной муки
1 ч.л. разрыхлителя
сок и цедра 1 лимона

для крема:

100 г сливочного сыра
2 ст.л. сахарной пудры
1 ч.л. лимонной цедры

Лимонная цедра, кондитерская посыпка и мята для украшения

Приготовление:

1. Разогреть духовку до 180 градусов.
2. Сливочное масло взбить с сахаром. Продолжая взбивать, добавить одно за другим яйца, лимонный сок и цедру.
3. Муку просеять с разрыхлителем и добавить к масляно-яичной смеси, перемешать до однородности.
4. Формы для выпечки заполнить тестом на 2/3. Выпекать капкейки 15-20 минут.
5. Для крема взбить сливочный сыр с сахарной пудрой и лимонной цедрой.
6. Готовые капкейки полностью остудить, украсить кремом, лимонной цедрой, кондитерской посыпкой и мятой. Приятного аппетита! 

6 комментариев:

  1. they really look delicate and lovely! I love lemon in cakes!

    ОтветитьУдалить
  2. Thank you, Tamara! Citrus in baking is fantastic :))

    ОтветитьУдалить
  3. One of my favourite kitchen tasks is zesting lemons, i just love how fresh and unmistakably zingy the room/my hands smell afterwards. ANYWAY what im saying is basically i love baking anything lemony and cream cheese is amazing...so yes please to this recipe entirely :)

    ОтветитьУдалить
  4. I like the aroma of zest! And my hands...I don't want to wash them!

    ОтветитьУдалить
  5. Ань, повторюсь-безумно классные!

    ОтветитьУдалить