суббота, 27 августа 2011 г.

Chocolate cookies with white pepper

Sometimes you haven't got any mood. No good, no bad, may be depressed mood? I can't express more exactly. Only kitchen saves me at such moments. Not eating tenth chocolate sweet, but cooking. Maybe even sweets. But I get special pleasure while baking pies, cakes and cookies. At first making dough, then wearisome waiting, working with the dough and finally long-expected result. You treat your family, take a sample by yourself, share the recipes - and get much pleasure. You feel happy.
Do you have such moments?


Chocolate cookies with white pepper

Ingredients:

3 tablespoons honey
2 tablespoons brown sugar
75 g butter
70 g chopped almonds
140 g all-purpose flour
4 tablespoons cocoa powder
3 tablespoons dry cranberry
½ teaspoon ground white pepper
1 teaspoon baking powder
1 egg
50 g dark chocolate, melted

Process:

  1. Put honey, sugar and butter in the sauce pan and melt the mixture on the medium height, stirring.
  2. Sift together the flour, cocoa powder, chopped almonds, dry cranberries, pepper and baking powder. Mix well.
  3. Slightly whisk the egg, add it to dry ingredients. Add honey-butter mixture. Knead the dough.
  4. Cool the dough for 2 hours in the fridge.
  5. Preheat the oven to 180 C.
  6. Grease the sheet. Model cookies. Bake for 10 minutes.
  7. Put melted chocolate on the top of each cookie. Cool them on the rack.  
Enjoy!

Russian:

Бывает так, что настроения совершенно не бывает. Ни хорошего, ни плохого − никакого. Да, бывает. В такие моменты меня спасает кухня. Не поедание десятой шоколадной конфеты, а именно готовка. Пусть даже тех же самых конфет. Но особенное удовольствие я получаю, когда пеку пироги и печенье. Сначала замес теста, потом томительное ожидание, работа с тестом и, наконец, долгожданный результат. Угощаешь семью, снимаешь пробу сама, делишься рецептами − и от этого так хорошо, так спокойно. Даже счастливо.
У вас такое случается?

Шоколадное печенье с белым перцем

Понадобится:

3 ст.л. меда
2 ст.л. коричневого сахара
75 г сливочного масла
70 г рубленого миндаля
140 г пшеничной муки
4 ст.л. несладкого какао-порошка
3 ст.л. сушеной клюквы, мелко порезать
½ ч.л. молотого белого перца
1 ч.л. разрыхлителя
1 яйцо
50 г темного шоколада, растопить

Приготовление:

1. На среднем огне, помешивая, растворить мед, сахар и масло. Остудить.
2. В отдельной миске смешать муку, рубленый миндаль, какао-порошок, клюкву, перец и разрыхлитель.
3. Яйцо слегка взбить и добавить к сухим ингредиентам. Добавить медово-масляную смесь. Замесить тесто.
4. Убрать тесто в холодильник на 2 часа.
5. Разогреть духовку до 180 C.
6. Противень смазать сливочным маслом. Из теста сформовать печенье (форма по желанию). Выпекать 10 минут.
7. Полить готовое печенье шоколадом, остудить на решетке.

Приятного аппетита!

4 комментария:

  1. My my...sound new to me. I could have some of these choco cookies with white pepper to differentiate the brilliant ideas from the traditional.

    ОтветитьУдалить
  2. I totally agree with everything you said in that first paragraph, just so so true. These cookies look truly wonderful, im definitely hoping to give them a go!

    ОтветитьУдалить