пятница, 23 сентября 2011 г.

Mac&Cheese

Mac&Cheese pair skating to the accompaniment of delicate cream and aroma provençal herbs is the highlight of the dinner program. Classic combination seasoning with dizzy Mediterranean flavors won't make you indifferent!

Mac&Cheese
Mac&Cheese

Ingredients (baking dish diameter 14 cm):

100 g macaroni
100 ml milk
50 ml whipping cream
1 teaspoon butter
50 g grated Parmesan cheese
50 g grated semi-hard cheese
salt and pepper
dried provençal herbs - on your taste
1 teaspoon olive oil

butter for greasing

Directions:

1. Preheat the oven to 180 C. Grease the baking dish.
2. Cook the macaroni according to the instructions on the package. Drizzle with olive oil.
3. Mix milk, cream and butter, heat the mixture and steam on the low heat for 2 minutes. Season with salt and pepper and remove from heat.
4. Add 2/3 grated cheese and mix well. Mix macaroni and cream-cheese mixture and put the pasta into the baking dish. Sprinkle macaroni with the rest cheese and dried provençal herbs and bake for 10 minutes.

Enjoy!

Macaroni

Preparation for Mac&Cheese

Preparation for Mac&Cheese

Mac&Cheese


Russian:

Mac&Cheese

Понадобится (форма диаметром 14 см):

100 г макарон
100 мл молока
50 мл жирных сливок
1 ч.л. сливочного масла
50 г тертого пармезана
50 г тертого полутвердого сыра (например, "Российский")
соль, перец - по вкусу
приправа "Прованские травы" - по вкусу
1 ч.л. оливкового масла

сливочное масло для смазывания формы

Приготовление:

1. Разогреть духовку до 180 градусов. Форму для запекания смазать сливочным маслом.
2. Сварить макароны согласно инструкции на упаковке. Сбрызнуть оливковым маслом.
3. В сотейнике смешать молоко, сливки и сливочное масло, нагреть и томить на медленном огне 2 минуты. Приправить солью и перцем и убрать с огня.
4. Добавить 2/3 тертого сыра и хорошо перемешать. Смешать макароны и сливочно-сырную массу и выложить пасту в форму для запекания. Посыпать макароны оставшимся сыром и приправой "Прованские травы" и запекать 10 минут до зарумянивания.

Приятного аппетита! 

2 комментария: