This dessert is my variation of the popular sweets "Black Forest". It's easy to cook: just cut cookies, crumble the chocolate up, mash cottage cheese and add berries. The most difficult thing is waiting for an hour while dessert will be in the fridge. But, believe me, it's worth waiting!
Black Forest Dessert
Ingredients:
360 g cottage cheese
4 tbsp cherry
40 g dark chocolate
4 chocolate cookies
Directions:
1. Cut chocolate cookies into small pieces.
2. Crumble the chocolate up.
3. Mash cottage cheese with the fork.
4. Wash and dry cherry, remove seeds if it’s necessary.
5. Put all ingredients in the jars layer by layer: cookies, cottage cheese, berries, cookies, chocolate. Cool in the fridge for an hour before serving.
Enjoy!
You can use frozen cherry instead of fresh one
Black Forest Dessert
Ingredients:
360 g cottage cheese
4 tbsp cherry
40 g dark chocolate
4 chocolate cookies
Directions:
1. Cut chocolate cookies into small pieces.
2. Crumble the chocolate up.
3. Mash cottage cheese with the fork.
4. Wash and dry cherry, remove seeds if it’s necessary.
5. Put all ingredients in the jars layer by layer: cookies, cottage cheese, berries, cookies, chocolate. Cool in the fridge for an hour before serving.
Enjoy!
You can use frozen cherry instead of fresh one
Russian:
Этот десерт - мой вариант заслуженно популярной сладости "Чёрный лес". Приготовить его просто: нужно поломать печенье, порубить шоколад, размять творог и добавить ягоду. Самое сложное - выждать час, пока десерт будет охлаждаться в холодильнике. Но, поверьте, оно того стоит!
Десерт «Чёрный лес»
Понадобится:
360 г творога
4 ст.л. вишни
40 г темного шоколада
4 шоколадных печенья
Приготовление:
1. Шоколадное печенье поломать на кусочки.
2. Шоколад измельчить.
3. Творог размять вилкой.
4. Вишню вымыть и обсушить, при необходимости удалить косточки.
5. В баночки или креманки выложить слоями: печенье, творог, ягоды, печенье, шоколадную крошку. Поставить десерт в холодильник на час.
Приятного аппетита!
That's a great dessert idea! All I am missing is the Kirschwasser. I would soak the cookies in it.
ОтветитьУдалитьLove your pictures a lot.
Great blog, Anna ;-)
ОтветитьУдалитьKirsten, that's a good idea! )) Thank you!
ОтветитьУдалитьАня, фото какие хорошие! Обработка нравится очень.
ОтветитьУдалитьsuch a great dessert! looks wonderful and so cute
ОтветитьУдалить