суббота, 10 сентября 2011 г.

Cherry&Sweet Cheese Dumplings

Breakfast must be tasty, health-giving and quick to cook. And people must eat it with pleasure. Cherry&Sweet Cheese Dumplings are right for this description. This easy dish will be appreciated both by grown-ups and children. Children especially like "berry surprise" inside each dumpling!

Cherry&Sweet Cheese Dumplings

Cherry&Sweet Cheese Dumplings
(original recipe is here)

Ingredients:

For dumplings:
500 g cottage cheese
2 tbsp sugar
2 eggs
6 tbsp semolina
2 tbsp flour
fresh cherries, seeded and drained

For seasoning mixture:
200 g dried fine breadcrumbs
2 tbsp oil
5-6 tbsp sugar
cinnamon

Directions:

1. In a medium frying pan mix breadcrumbs with oil and cook on low-medium heat until golden brown. Remove from heat and set aside to cool. When cool enough stir in sugar and cinnamon.
2. In a medium bowl mix cottage cheese with eggs and sugar. Add semolina and flour and mix until well blended.
3. Bring a medium pot of water to boil then reduce the heat to a low simmer. Take a spoonful of the cheese mixture and form small balls after inserting cherries in the middle. Put the dumplings into the hot water. Dumplings are done when they rise at the surface of the water, about 8-10 minutes. Using a strainer remove from water and roll them in the breadcrumbs mixture. Sprinkle the rest of breadcrumbs mixture over the dumplings and serve.

Cherry&Sweet Cheese Dumplings

You can use nuts or coconut flakes instead of breadcrumbs

Cherry&Sweet Cheese Dumplings

Cherry&Sweet Cheese Dumplings

Enjoy!

Russian:

Завтрак должен быть вкусным, полезным и быстрым. И таким, чтобы его хотелось съесть с удовольствием. Творожные клецки с вишней как раз подходят под это определение. Это не сложное в приготовлении блюдо оценят и взрослые, и дети. Последним особенно понравится ягодный "сюрприз" внутри каждого творожного шарика!

Творожные клецки с вишней

Понадобится:

500 г творога
2 ст.л. сахара
2 яйца
6 ст.л. манной крупы
2 ст.л. муки
вишня, без косточек
200 г молотых сухарей
2 ст.л. масла
5-6 ст.л. сахара
корица по вкусу

Приготовление:

1. Смешать молотые сухари с маслом и подсушить на сковороде до золотистого цвета. Остудить. Добавить сахар и корицу.
2. Смешать творог с яйцами и сахаром. Добавить манную крупу и муку и перемешать до однородности.
3. Вскипятить воду. Из творожной массы Сформовать небольшие шарики, внутрь каждого положить по вишне. Варить клецки в кипящей воде 8-10 минут. Готовые клецки обвалять в сухарях.

5 комментариев:

  1. fabulous.. here in serbia we have desert that looks similar to this one, but is whole different thing, dough is made with boiled potatoes (sort of similar to gnocchi), and instead off cherry, there is a plum inside of the dumpling.. but, now i have to make this version, it look delicious :)
    lovely blog, by the way.. just discovered it, and i'm crazy about it already :)

    ОтветитьУдалить