воскресенье, 31 июля 2011 г.

Pie with fish, spinach and pomegranate seeds

If you are going on a picnic this advice is for you: take delicious food as much as you can because great appetite suddenly appears outdoors. The best variants for a snack are pies, patties and tartlets. You can eat them with great pleasure while the main course is being cooked on the fire.

Pie with fish, spinach and pomegranate seeds

We need:

250 g flacky paste (you can make it by yourself or buy it in the shop)
1 cup of spinach (frozen or fresh)
200 g cod fillet
1/2 cup of  sour cream
a small tuft of dill
salt and pepper
lemon juice
olive oil
pomegranate seeds

Process:

1. Roll out dough and cut a circle (about 20 cm im diameter).
2. Wash a fish, cut it into small pieces, salt and pepper, sprinkle with lemon juice and roast them slightly on the olive oil.
3. Cut spinach and dill, add sour cream, salt and pepper and mix.
4. Grease a sheet and place the paste on it. Place the filling (spinach, sour cream and fish) and make a border.
5. Bake it for about 30 minutes. Put pomegranate seeds on the top of the pie.




Enjoy!

Russian: 

Если вы собираетесь на дачу или на пикник, то вот вам мой совет: берите побольше вкусной еды, ведь на природе просыпается нешуточный аппетит! Особенно хороши закусочные пироги, пирожки и тарталетки - ими можно перекусить в удовольствие, пока на костре готовится основное блюдо. 

Пирог с рыбой, шпинатом и гранатовыми зернами 

На пирог диаметром 20 см понадобится:

250 г готового слоеного теста
1 чашка порезанного шпината (шпинат можно использовать замороженный, предварительно разморозив его)
200 г филе трески или тилапии
1/2 чашки сметаны
небольшой пучок укропа
соль, перец - по вкусу
лимонный сок
оливковое масло
зерна граната
сливочное масло для смазывания формы

Приготовление:

1. Слоеное тесто раскатать в пласт, вырезать круг диаметром 22-23 см.
2. Рыбу помыть, порезать на кусочки, посолить, сбрызнуть лимонным соком и слегка обжарить на оливковом масле.
3. Порезать шпинат и укроп, добавить сметану, посолить, поперчить и перемешать.
4. Противень смазать сливочным маслом и перенести на него тесто. Выложить сметанно-шпинатную начинку на тесто, затем рыбу, оставляя 2 см от края. Загнуть края пирога.
6. Выпекать пирог в разогретой до 200 градусов духовке 30 минут. Готовый пирог посыпать зернами граната.

Приятного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий