суббота, 30 июля 2011 г.

Apricot jam

It's the height of apricottime. You can enjoy the flavor and aroma of ripe fruit, soft and velvety on the outside and juicy inside, and its bright orange color. At first provide yourself with vitamins which fresh fruits are rich of and then begin to make desserts, pies and, of course, jams.
I like jams and confitures since my childhood. With blini, thick pancakes, toasts and cottage cheese, especially in winter when jam reminds me of summertime. I enjoy eating jam with cold yoghurt making attractive patterns on the white surface - it's beautiful, delicious and naturally fruity.

Apricot jam

We need:

1 kg apricots
800 g sugar
50 g water

Process:

1. Put sugar in the saucepan, sprinkle it with water and cook the syrup.
2. Wash the apricots, cut them half-and-half, deseed and put them in the saucepan.
3. Put apricot seeds on the sheet and place it in the oven for about 10 minutes, crack them and take the nuts. Add them to the apricots and leave the jam for 5-6 hours.
4. On the low heat bring the jam to the boil, boil it for 2-3 minutes and leave again for 5-6 hours. Do the same for 3 times.
5. At the end of preserving boil the jam for 3 minutes, pour cooked jam in a hot jars and close the lids. Let them cold on the room temperature, then put them in a dark place.


It's delicious!




Enjoy!

Russian: 

Абрикосовая пора в самом разгаре. Можно наслаждаться вкусом и ароматом спелых плодов, нежно-бархатистых снаружи и сочных внутри, и радоваться их яркому оранжевому цвету. Сначала запасаемся витаминами, которых так много в свежих фруктах, а потом приступаем к приготовлению десертов, пирогов и, конечно же, варенья.
Варенье и джемы я люблю с детства. С блинчиками, оладьями, тостами и творогом, особенно зимой, варенье как напоминание о лете. А ещё мне очень нравится варенье с холодным йогуртом. Я делаю им симпатичные разводы на белой йогуртовой поверхности - получается красиво, вкусно и натурально-фруктово. 

Варенье из абрикосов

Понадобится:

1 кг абрикосов
800 г сахара
50 г воды

Приготовление:

1. В кастрюлю засыпать сахар, смочить его водой и сварить сироп.
2. Абрикосы вымыть, разрезать пополам вдоль бороздки, удалить косточки и сложить абрикосы в кастрюлю. Косточки от абрикосов хорошо прожарить в духовке на противне, остудить, расколоть и вынуть зернышки. Добавить зернышки к абрикосам. Отставить варенье на 5-6 часов.
3. На медленном огне довести варенье до кипения, прокипятить 2-3 минуты, снова отставить на 5-6 часов. Варить варенье в 3 приема.
4. В последний прием прокипятить варенье 2 минуты, разлить в стерилизованные банки, укупорить. Банки закатать и хранить варенье в прохладном месте. Если, конечно, получится его хранить :)) 

Комментариев нет:

Отправить комментарий